Recept

Cannelloni met ­citroenricotta, spinazie en kerstomatensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieke cannelloni, met een extra frisse toets dankzij de citroenricotta.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de tomatensaus: Pel en snipper de knoflook. Fruit kort aan in een pan met olijfolie. Voeg de kerstomaten toe en laat ze zachtjes sudderen tot ze openbarsten (10 à 15 minuten). Breng de saus op smaak met ­peper, zout en eventueel wat vers ­basilicum.

  2. 2

    Maak de cannelloni. Laat de verse ­spinazie slinken in wat olijfolie. Laat ze uitlekken en hak ze grof. Meng de ­ricotta, de parmezaan, de citroenschil, het citroensap, de spinazie, de noot­muskaat, peper en zout in een kom.

  3. 3

    Maak de bechamel. Smelt de boter in een pannetje. Voeg de bloem toe en roer tot een roux, tot het naar koekjes ruikt. Giet er geleidelijk en al roerend de melk bij, tot je een gladde saus krijgt. Laat kort indikken en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

  4. 4

    Maak de ovenschotel. Vul de cannelloni met een ­lepeltje of een spuitzak met het ricottamengsel. Verdeel wat ­tomatensaus over de bodem van een ­ingevette ovenschaal. Leg de gevulde cannelloni erop en lepel de rest van de tomatensaus erover. Lepel de bechamelsaus erover en bestrooi met de geraspte mozzarella en wat extra parmezaan.

  5. 5

    Gaar de cannelloni 25 minuten in de oven en zet de schotel nadien nog 5 à 10 minuten onder de grill. Werk hem af met het extra basilicum.Lekker met brood erbij.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cannelloni met ­citroenricotta, spinazie en kerstomatensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!