Recept

Gevulde cannelloni met kip, ricotta en romige paprikasaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker pastagerechtje valt altijd in de smaak. Deze cannelloni maak je met kip. Heerlijk!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Breng 500 milliliter water aan de kook met het kippenbouillonblokje en kook daarin de kipfilet zo’n 15 minuten. Haal de pot van het vuur en laat nog 10 minuten staan.

  2. 2

    Pluk ondertussen de blaadjes van het basilicum en hak ze fijn. Giet de gekookte kip af, vang het kookvocht op en bewaar het. Snij de kipfilet in kleine reepjes of blokjes. Meng ze met de ricotta en het gehakt basilicum. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en enkele druppels citroensap.

  3. 3

    Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflook. Maak de paprika's schoon en snij ze in blokjes.

  4. 4

    Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui, de knoflook en de paprika zacht. Kruid ze met een snuifje gerookt paprikapoeder, peper en zout. Voeg de tomatenpuree, 200 milliliter van het bewaarde kookvocht van de kip en de room toe en laat de saus even inkoken. Mix de saus fijn en kruid ze met peper en zout.

  5. 5

    Giet de saus in een ovenschaal. Vul elke cannelloni met een smalle lepel of een mes met de ricotta-kipmengeling en leg ze in de saus. Bestrooi ze met de gemalen mozzarella en gaar ze 30 minuten in de oven. Werk de cannelloni af met het extra basilicum en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde cannelloni met kip, ricotta en romige paprikasaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!