Recept

Cannelloni van courgette met spinazie en mozzarella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lichte en gezonde ovenschotel!

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de saus. Hak de half-gedroogde tomaten fijn. Dompel de verse tomaten 15 seconden onder in kokend water. Hou ze onder koud stromend water. Pel de tomaten en snij ze, zonder de pitjes, in blokjes.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalotten. Pel en pers de knoflook. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan, fruit eerst de ­sjalot en voeg dan de gedroogde ­tomaten, de blokjes verse tomaat en de knoflook toe. Laat alles op een zacht vuur indikken tot een dikke saus en roer regelmatig. Breng de saus op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Spoel de courgettes en snij ze in de lengte met een mandoline in fijne plakken, ongeveer de dikte van lasagnevellen. Spoel de spinazie. Blancheer de courgetteplakken kort in gezouten kokend water. Haal ze uit het water en dompel de spinazie 1 minuut onder in hetzelfde kookwater. Laat de spinazie uitlekken en duw het overtollige vocht eruit met de bolle kant van een lepel. Snij de mozzarellabollen in 4 plakken.

  4. 4

    Leg de courgetteplakken open, verdeel er wat spinazie en een plak mozzarella over, kruid ze met peper en zout en rol ze op. Herhaal met de rest van de ingrediënten en leg ze in een ingevette ovenschaal. Verdeel er de saus rond en strooi er de geraspte mozzarella over. Zet de schotel 15 à 20 minuten in de oven of tot de rolletjes zacht zijn en de kaas gegratineerd is. Werk de schotel af met vers basilicum en serveer.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cannelloni van courgette met spinazie en mozzarella

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!