Mediterrane kipbrochette met plattekaassaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Mediterrane kipbrochette met plattekaassaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Licht en pittig tegelijk

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de kipfilet in gelijke blokjes. Pel en pers de knoflook. Schil en rasp de gember.  Maak de groenten schoon. Snij de courgette en de paprika's in blokjes. Pel de ui, snij hem in acht stukken. Hak de bieslook, peterselie en kervel. 

  2. Marinade

  3. 2

    Vermeng de knoflook en de gember met de sojasaus, de worcestersaus, de olijfolie en de witte wijnazijn. Schep er de kip door en laat 1 uur marineren in de koelkast. 

  4. 3

    Kook de rijst gaar, maar voeg aan het kookwater ook de tomatenpuree toe. 

  5. 4

    Blancheer de courgette, de paprika en de ui enkele minuten in kokend water. Verwarm de grill van de oven voor. 

  6. 5

    Rijg de kip en de groenten afwisselend op spiesjes. Rooster ze onder de grill. Bestrijk ze ondertussen ook af en toe met marinade. 

  7. Saus

  8. 6

    Vermeng de mosterd en de appelazijn met 1 teentje geperste knoflook. Doe de bieslook, kervel en peterselie erbij. Roer er plattekaas door. Breng op smaak met peper (en zout). 

  9. 7

    Serveer de spiesjes met de rijst en de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de kipfilet in gelijke blokjes. Pel en pers de knoflook. Schil en rasp de gember.  Maak de groenten schoon. Snij de courgette en de paprika's in blokjes. Pel de ui, snij hem in acht stukken. Hak de bieslook, peterselie en kervel. 

  2. Marinade

  3. 2

    Vermeng de knoflook en de gember met de sojasaus, de worcestersaus, de olijfolie en de witte wijnazijn. Schep er de kip door en laat 1 uur marineren in de koelkast. 

  4. 3

    Kook de rijst gaar, maar voeg aan het kookwater ook de tomatenpuree toe. 

  5. 4

    Blancheer de courgette, de paprika en de ui enkele minuten in kokend water. Verwarm de grill van de oven voor. 

  6. 5

    Rijg de kip en de groenten afwisselend op spiesjes. Rooster ze onder de grill. Bestrijk ze ondertussen ook af en toe met marinade. 

  7. Saus

  8. 6

    Vermeng de mosterd en de appelazijn met 1 teentje geperste knoflook. Doe de bieslook, kervel en peterselie erbij. Roer er plattekaas door. Breng op smaak met peper (en zout). 

  9. 7

    Serveer de spiesjes met de rijst en de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.