Recept

Balletjes in tomatensaus met basilicum

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Smakelijke comfort food: balletjes in tomatensaus met een persoonlijke twist van chef Dominique Persoone.

bereiding
  1. 1

    Maak de saus. Stoof de ui met de knoflook glazig in olijfolie. Voeg de selder en de wortel toe en roerbak 10 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten verder. Bestuif de groenten met wat bloem en roerbak 1 minuut. Blus met een flinke scheut water en de wijn en laat de alcohol verdampen.

  2. 2

    Voeg de tomatenblokjes, de gegrilde paprika, de helft van het basilicum, de laurier en de kruidnagel toe. Kruid met peper en zout en schep alles goed om. Zet het deksel op de pot en laat de saus 1 uur sudderen op een zacht vuur.

  3. 3

    Voeg het ei en het paneermeel toe aan het gehakt. Kneed goed onder elkaar. Voeg eventueel nog wat extra paneermeel toe als het gehakt te vochtig is. Kruid het vlees met de nootmuskaat, de cayennepeper en zout. Rol met vochtige handen balletjes van het gehakt. Bak de balletjes in boter met olijfolie goudbruin.

  4. 4

    Haal de laurierblaadjes en de kruidnagel uit de saus en mix de saus glad. Proef en kruid met peper en zout. Leg de gehaktballetjes in de saus en werk af met de rest van het basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Balletjes in tomatensaus met basilicum

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!