Recept

Kipstoofpotje met spinazie, prei en champignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Glutenvrije gezinstopper.


Tips

  • Veel bouillonblokjes bevatten ingrediënten zoals tarwezetmeel om de vaste structuur te bekomen. Kijk steeds goed op de verpakking als je bouillon toevoegt.
  • Maïzena is glutenvrij. Het wordt gemaakt van maïszetmeel, wat geen gluten bevat. Ook hier is het belangrijk om altijd de verpakking te controleren om er zeker van te zijn dat het product glutenvrij is.

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Snij de kip in hapklare stukken, bak goudbruin en haal uit de pan.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Snij de selder en prei fijn. Halveer de champignons. Fruit ui, selder, prei en champignons in

  3. 3

    Doe de kip terug in de pan, verkruimel er de bouillon bij en blus met 750 ml water. Voeg laurier en tijm toe. Laat 25 minuten op een zacht vuur sudderen.

  4. 4

    Maak een papje van de maizena met een scheutje water en voeg aan het stoofpotje toe. Laat nog even inkoken en voeg de room aan toe.

  5. 5

    Laat de spinazie mee in het stoofpotje slinken en kruid met peper en zout.

  6. 6

    Serveer met de gekookte aardappelen en werk af met gesnipperde bladpeterselie.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kipstoofpotje met spinazie, prei en champignons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!