Kipstoofpotje met spinazie, prei en champignons
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Snij de kip in hapklare stukken, bak goudbruin en haal uit de pan.
-
2
Pel en snipper de ui. Snij de selder en prei fijn. Halveer de champignons. Fruit ui, selder, prei en champignons in
-
3
Doe de kip terug in de pan, verkruimel er de bouillon bij en blus met 750 ml water. Voeg laurier en tijm toe. Laat 25 minuten op een zacht vuur sudderen.
-
4
Maak een papje van de maizena met een scheutje water en voeg aan het stoofpotje toe. Laat nog even inkoken en voeg de room aan toe.
-
5
Laat de spinazie mee in het stoofpotje slinken en kruid met peper en zout.
-
6
Serveer met de gekookte aardappelen en werk af met gesnipperde bladpeterselie.