Recept

Lasagne met groenekool en gehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze winterse lasagne van Ilse is het perfecte weekendgerecht! Ilse: “Graag een vegetarische versie? Vervang het gehakt door quorn of voeg extra groenten zoals champignons of pastinaak toe.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de koolbladeren los en snij er de harde nerven uit. Maak de prei schoon en snij hem in ringen. Spoel goed. Blancheer de spinazie en de groenekool apart kort in gezouten water en laat beide uitlekken.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit ze aan in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg daarna de preiringen toe. Breng op smaak met de tijm, de cayennepeper, peper en zout.

  3. 3

    Maak dan de bechamelsaus. Smelt de boter. Strooi er de bloem bij en roer tot een roux. Blus met de melk en blijf roeren tot je een smeuïge gladde bechamelsaus hebt. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Wrijf een ovenschotel in met olijfolie. Leg op de bodem van de schotel een laagje groenekool, verdeel daar plakjes mozzarella over en leg er een laagje spinazie op. Lepel er een deel van de preigehaktmengeling over, leg er lasagnevellen op en lepel er dan een laagje bechamelsaus op. Herhaal de laagjes tot de schotel gevuld is. Eindig met de rest van de spinazie en de kaassaus.

  5. 5

    Strooi de geraspte mozzarella over de lasagne en bak ’m 35 minuten in de oven. Werk af met de peterselie en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagne met groenekool en gehakt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!