Recept

Glutenvrij zadenbrood met havermoutmeel en chiazaad

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zalig glutenvrij broodje. Lekker met cottage cheese en confituur naar keuze.


Tips

  • Gist bevat van nature geen gluten, dus zou je eventueel ook kunnen gebruiken ter vervanging van het geweekte chiazaad. 
  • Chiazaad is van nature glutenvrij (controleer sowieso wel steeds de verpakking), door het te laten weken, zullen de zaadjes een geleiachtige structuur vormen die een goede binding vormen in smoothies, maar ook in gebak. De zaadjes zijn bovendien beter verteerbaar als je ze eenmaal geweekt hebt.
  • Geweekte chiazaadjes kun je afgedekt tot 5 dagen bewaren in de koelkast en zelfs nog gebruiken als basis voor confituur in plaats van suiker.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cakevorm van 19 x 25 cm met bakpapier. Maak een chiagel door het chiazaad 10 minuten te weken in 6 el water.

  2. 2

    Meng zuiver havermoutmeel met bakpoeder en zout. Voeg eieren, yoghurt, olie, honing en de chiagel toe. Meng de meeste zaden erdoor, hou een lepel apart voor de bovenkant.

  3. 3

    Schep het deeg in de vorm, strooi de zaden erover en bak 40 à 45 min in de oven. Laat volledig afkoelen voor aansnijden.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Glutenvrij zadenbrood met havermoutmeel en chiazaad

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!