Recept

Bananenpancakes met frambozen-chiaconfituur en rood fruit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze pannenkoeken à la Pascale Naessens zijn lekker met een komkommer-spinazie-citroen-gembersapje.

Een restje? De suikervrije confituur kun je goed afgedekt slechts enkele dagen bewaren in de koelkast.

bereiding
  1. 1

    Maak de confituur. Pers het sap uit de citroen. Verwarm de frambozen in een pan op een zacht vuur tot ze zacht zijn. Voeg de agavesiroop, het chiazaad en het citroensap toe en roer goed door. Laat het mengsel 20 minuten rusten op kamertemperatuur zodat het chiazaad het vocht kan opnemen en de confituur dikker wordt.

  2. 2

    Prak de bananen in een grote kom tot een gladde puree. Voeg de eieren toe en meng tot een glad mengsel.

  3. 3

    Voeg het havermoutmeel, de plantaardige melk, het bakpoeder, het kaneelpoeder en het snuifje zout toe aan de kom. Meng alles goed samen tot een beslag.

  4. 4

    Verhit de boter in een koekenpan. Schep een kleine hoeveelheid beslag in de pan om pancakes van de gewenste grootte te maken. Je kunt de pancakes tegelijkertijd bakken, afhankelijk van de grootte van je pan. Bak de pancakes aan elke kant 2 à 3 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Draai ze voorzichtig om met een spatel. Herhaal dit proces tot al het beslag op is. Je zou ongeveer 8 à 10 pancakes moeten kunnen maken.

  5. 5

    Serveer de pancakes met de confituur en het rood fruit.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bananenpancakes met frambozen-chiaconfituur en rood fruit

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!