Geroosterde pompoenwedges met citroenyoghurt en korianderpesto
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de ongeschilde pompoen in wedges. Meng ze met een scheutje olijfolie en breng op smaak met het paprikapoeder, het komijnpoeder, peper en zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 25 à 30 min tot ze goudbruin en zacht zijn.
-
2
Meng ondertussen de yoghurt met de geraspte citroenschil, het citroensap en een snuifje zout. Zet koel weg tot gebruik.
-
3
Doe de koriander, de noten, de knoflook, het limoensap en de olijfolie in een keukenmachine of blender. Mix tot een grove of gladde pesto, naar voorkeur. Proef en breng op smaak met peper en zout.
-
4
Verdeel de geroosterde pompoen over een schaal. Lepel er de citroenyoghurt over en verdeel er wat korianderpesto over. Werk af met de korianderblaadjes en de pompoenpitjes.