Recept

Geroosterde lentegroenten en halloumi van de bakplaat met frisse kruidendip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Superfris én Sana-proof!

Natalie tipt! “Je kunt deze heerlijke lichte vegetarische bakplaat ook maken met Berloumi, de Belgische versie van halloumi. Die koop je bij de lokale kaasboer of in de supermarkt. De kaas krijgt elk seizoen een nieuwe marinade.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de krieltjes schoon en stoom of blancheer ze 10 minuten. Giet ze af en halveer ze.

  2. 2

    Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes. Schil ook de steeltjes en snij ze in blokjes. Maak de radijsjes schoon en halveer ze. Hussel alle groenten en de krieltjes met een flinke scheut olijfolie, de baharatkruiden, peper en zout door elkaar en schep alles op een met bakpapier beklede bakplaat. Gaar ze 10 minuten in de oven.

  3. 3

    Meng de harissa met een scheutje olijfolie en de honing. Neem de bakplaat uit de oven. Snij de halloumi in blokjes, wentel ze door de honingharissa en verdeel ze over de groenten. Zet nog 10 à 15 minuten in de oven tot de halloumi een lekker korstje krijgt.

  4. 4

    Maak intussen de dip. Spoel de komkommer, verwijder de zaadlijsten en rasp het vruchtvlees fijn. Snipper de peterselie en de bieslook. Meng de cottagecheese met de verse kruiden en de geraspte komkommer. Breng de dip op smaak met citroensap, peper en zout.

  5. 5

    Neem de bakplaat uit de oven en serveer de groenten en de halloumi met de frisse kruidendip en extra gesnipperde kruiden naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geroosterde lentegroenten en halloumi van de bakplaat met frisse kruidendip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!