Recept

Filotaart met pompoen en gerookte forel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een hartige taart met dé herfstgroente bij uitstek!

Filodeeg droogt snel uit. Hou de vellen die je nog niet gebruikt onder een licht vochtige doek om scheuren te voorkomen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Schil de pompoen en snij in blokjes van 2 à 3 cm. Spreid ze uit over een grote bakplaat. Pel de sjalotten, snij ze in partjes en leg ze tussen de stukjes pompoen. Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet ongeveer 30 minuten in de oven tot de pompoen gaar is. Laat na het bakken even afkoelen.

  2. 2

    Vet een springvorm van 23 cm diameter licht in met boter. Leg een vel filodeeg in de vorm en bestrijk met de boter. Leg er een tweede vel schuin overheen en bestrijk opnieuw. Herhaal tot alle vellen op zijn, waarbij de randen deels overhangen.

  3. 3

    Snij de forel in stukjes. Klop de mascarpone, de yoghurt, de eieren en mosterd los in een grote kom. Voeg de gebakken pompoen, de stukjes forel en de dille toe. Meng voorzichtig onder elkaar.

  4. 4

    Schep het mengsel in de met filodeeg beklede vorm. Vouw de overhangende deegpunten losjes naar binnen. Bestrijk met nog wat boter en zet de vorm ongeveer 30 minuten in de oven, tot de vulling is gestold en het deeg goudbruin en knapperig is.

  5. 5

    Laat 5 minuten afkoelen voor het aansnijden. Lekker met een frisse salade.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Filotaart met pompoen en gerookte forel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!