Recept

Gevulde pompoen met gehakt en rijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Liever veggie?

Vervang het gehakt door linzen of kikkererwten.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de pompoenen in de lengte en verwijder de pitten en draden. Hol de pompoenhelften met een scherp mesje iets uit zodat er meer ruimte is voor de vulling (bewaar het vruchtvlees). Snij de gladde snijkant kruiselings in en bestrijk met olijfolie. Leg de pompoenhelften op een met bakpapier beklede bakplaat, met de snijkant naar boven, en zet ongeveer 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Kook de rijst ondertussen gaar. Snij het pompoenvruchtvlees in kleine blokjes. Pel en snipper de ui en bak hem in olijfolie glazig. Pel en pers de knoflook en voeg hem toe aan de ui en roerbak nog 1 minuut. Voeg nu het gehakt toe en bak rul. Schep er de pompoenblokjes onder en bak 5 minuten mee.

  3. 3

    Snij de appels in kleine blokjes en schep samen met de rozijnen onder het gehakt. Breng op smaak met het kaneelpoeder, het currypoeder, peper en zout. Meng er de gekookte rijst onder en zet het vuur uit.

  4. 4

    Vul de pompoenhelften met het mengsel, bestrooi met de kaas en zet nog eens 20 minuten in de oven tot de pompoen zacht is en de kaas mooi gesmolten.

  5. 5

    Werk voor het serveren af met de rucola en serveer meteen.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde pompoen met gehakt en rijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!