Recept

Gevulde pompoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Makkelijker dan je denkt!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de rijst gaar. Hak de pistaches.

  2. 2

    Week het brood in de melk. Knijp uit. Meng het gehakt met het brood, het ei, de peterselie, de rijst, peper en zout.

  3. 3

    Snij de pompoen doormidden en lepel er de pitten uit. Vul beide helften met het gehakt en zet ze weer op elkaar. Zet in een ingevette ovenschaal en schuif 1 uur in de oven. Dek af met aluminiumfolie en zet nog een half uur in de oven.

  4. 4

    Spoel de tomaten en snij in stukjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook, stoof ze glazig in olijfolie. Doe er de tomaten en de suiker bij. Laat 15 minuten sudderen.

  5. 5

    Neem de pompoen uit de oven en snij in stukken. Serveer met de tomatensaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde pompoen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!