Macaroni met ovengeroosterde bloemkool en pancetta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de bloemkool in roosjes en blancheer ze 3 minuten in lichtgezouten water. Ze moeten nog niet helemaal gaar zijn. Giet ze af en laat goed uitlekken. Schik ze op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Kruid met de Italiaanse kruiden, peper en zout en zet ongeveer 20 minuten in de oven.
-
2
Bak de pancetta krokant in een pan zonder vetstof en laat uitlekken op keukenpapier. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en hou een kopje van het kookvocht bij.
-
3
Smelt de boter en roer er de bloem onder. Giet er de melk en het kookvocht van de pasta al roerend bij tot de saus indikt. Voeg de twee kazen toe en roer tot een smeuïge kaassaus. Breng op smaak met de gesnipperde salie, peper en zout.
-
4
Schep de pasta en de bloemkool onder de saus. Verdeel de macaroni over borden en werk af met de krokante pancetta en eventueel extra salie.