Recept

Croque uit de oven met gruyère, tijm en artisanale kruidenham en een komkommer-­selderslaatje met ­rozijnen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het frisse en knapperige slaatje zorgt voor een mooi contrast met deze rijkelijke croque en het vettige van de kaas.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C met de grillstand aan. Maak het slaatje. Spoel de komkommers en de selder en snij ze in fijne halve maantjes. Hak de dille fijn. Meng de komkommer, de selder, de dille, de rozijnen, de olijfolie en de appel­azijn en kruid de salade met peper en zout.

  2. 2

    Leg een bakpapier op een bakplaat. Leg hier 4 boterhammen op en leg hier de sneetjes ham op. Verdeel er 3/4 van de gruyère over. Sluit de boterhammen, bestrijk ze met de gesmolten boter en bak de croques in de oven tot ze lichtjes bruin zijn.

  3. 3

    Bestrooi de croques met de rest van de gruyère en wat tijm en laat de gruyère bovenaan smelten onder de grill. Serveer de croques met het slaatje.Lekker met wat mayonaise ­erbij.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!