Croque met taleggio, gandaham en nectarinechutney en een slaatje met nectarine en rode ui
bereiding
-
1
Maak de chutney. Pel de knoflook en de rode ui. Spoel de nectarines en verwijder de pitten. Snij alles in kleine blokjes. Doe de nectarine samen met de ui en de knoflook in een steelpannetje met de olijfolie en een scheutje water en stoof even aan. Doe er dan de appel-azijn, de suiker, de chilivlokken en het zout bij en zet alles onder water. Laat pruttelen tot een mooie chutney waarvan je wel nog goed de stukjes ziet. Voeg indien nodig wat extra water toe.
-
2
Maak intussen het slaatje. Spoel de nectarines, verwijder de pitten en snij ze in stukjes. Pel en snipper de rode ui. Meng ze. Hak de peterselie fijn en meng die eronder. Meng ook de appelazijn en de olijfolie onder de salade en kruid ze met peper en zout.
-
3
Maak de croques. Snij de taleggio in sneetjes. Snij de broodjes open en beleg ze met de nectarinechutney, de parmaham, de rucola en de taleggio. Gril de croques tussen de grill en serveer ze met het nectarineslaatje.