Franse tartines met artisjok en erwtjesspread
bereiding
-
1
Verhit een beetje olijfolie in de grillpan. Snij het brood in sneetjes en grll ze aan beide kanten krokant. Laat de tartines uitlekken op keukenpapier.
-
2
Maak de artisjokspread. Laat de artisjokken uitlekken. Pel de knoflook. Doe de artisjokken, de knoflook, de parmezaan, de roomkaas en het basilicum in de blender van de keukenrobot. Mix tot een smeuïge spread en breng die op smaak met citroensap, -schil, peper en zout.
-
3
Maak de erwtjesspread. Blancheer de erwtjes 1 minuut in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water. Doe ze samen met de roomkaas en de munt in de blender en mix tot een smeuïge spread. Breng op smaak met citroensap, -schil, peper en zout.
-
4
Bestrijk de tartines met de spreads en werk ze af met de verse kruiden en zaadjes.