Recept

Franse tartines met artisjok en erwtjesspread

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Stop ‘ns deze Franse boterhammetjes in je lunchpakket of picknickmand.

  • Heb je geen erwtjes kunnen koken? Schenk kokend water bij de erwtjes, laat ze een halve minuut staan en giet ze dan af.
  • Handig meenemen? Doe de dip in afgesloten potjes om makkelijk mee te nemen en verpak de gegrilde sneetjes brood in boterhampapier om ze krokant te houden. Werk de tartines pas af op het moment van serveren.

bereiding
  1. 1

    Verhit een beetje olijfolie in de grillpan. Snij het brood in sneetjes en grll ze aan beide kanten krokant. Laat de tartines uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Maak de artisjokspread. Laat de artisjokken uitlekken. Pel de knoflook. Doe de artisjokken, de knoflook, de parmezaan, de roomkaas en het basilicum in de blender van de keukenrobot. Mix tot een smeuïge spread en breng die op smaak met citroensap, -schil, peper en zout.

  3. 3

    Maak de erwtjesspread. Blancheer de erwtjes 1 minuut in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water. Doe ze samen met de roomkaas en de munt in de blender en mix tot een smeuïge spread. Breng op smaak met citroensap, -schil, peper en zout.

  4. 4

    Bestrijk de tartines met de spreads en werk ze af met de verse kruiden en zaadjes.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Franse tartines met artisjok en erwtjesspread

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!