Recept

Krokant gebakken gehakt met ketjap manis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Snel klaar! Lekker met gebakken rijst of noedels.

Ketjap manis is een zoete, dikke sojasaus uit Indonesië. Vaak zitten er milde specerijen in, zoals knoflook, laos (galanga), kruidnagel of steranijs, wat de saus een diepe smaak geeft.

bereiding
  1. 1

    Verhit olie in de wok. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Bak de ui samen met de knoflook en de gember glazig in de wok. Voeg de boontjes of sluimerwten toe en roerbak tot ze beetgaar zijn. Schep alles uit de pan.

  2. 2

    Voeg het gehakt toe en bak het op hoog vuur gaar en krokant. Voeg de groenten opnieuw toe en breng alles op smaak met de ketjap manis, het limoensap, de honing en de sojasaus.

  3. 3

    Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Werk het gerecht af met de munt en de lente-uitjes en serveer meteen.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Krokant gebakken gehakt met ketjap manis

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!