Wok van varkensgehakt en groene groenten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wok van varkensgehakt en groene groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke wok: supersnel en in Chinese stijl. 

bereiding
  1. 1

    Maak de groenten schoon en snij ze in stukjes of verdeel in roosjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringetjes. Doe hetzelfde met het groen van de uitjes en hou dit apart. Maak de Chinese kool schoon en snij in reepjes. Pel de teentjes knoflook en snipper ze fijn. Pers het sap uit de limoen.

  2. 2

    Verhit de olie in een wok, op een hoog vuur. Roerbak het gehakt in 4 à 5 min. rul en goudbruin. Doe er de groene groenten, het wit van de lente-uitjes en de knoflook bij en roerbak nog 1 à 2 min., tot de groenten beetgaar zijn.

  3. 3

    Meng in een kopje de ketjap met de sojasaus en de sesamolie en roer dit sausje door de gehakt-groentenmix. Roerbak even verder en voeg dan de Chinese kool en het limoensap toe. Roerbak nog 1 min.

  4. 4

    Werk af met de sesamzaadjes en het groen van de lente-ui en serveer met gestoomde rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de groenten schoon en snij ze in stukjes of verdeel in roosjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringetjes. Doe hetzelfde met het groen van de uitjes en hou dit apart. Maak de Chinese kool schoon en snij in reepjes. Pel de teentjes knoflook en snipper ze fijn. Pers het sap uit de limoen.

  2. 2

    Verhit de olie in een wok, op een hoog vuur. Roerbak het gehakt in 4 à 5 min. rul en goudbruin. Doe er de groene groenten, het wit van de lente-uitjes en de knoflook bij en roerbak nog 1 à 2 min., tot de groenten beetgaar zijn.

  3. 3

    Meng in een kopje de ketjap met de sojasaus en de sesamolie en roer dit sausje door de gehakt-groentenmix. Roerbak even verder en voeg dan de Chinese kool en het limoensap toe. Roerbak nog 1 min.

  4. 4

    Werk af met de sesamzaadjes en het groen van de lente-ui en serveer met gestoomde rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.