Pasta met romige paprikasaus en burrata
bereiding
-
1
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rode paprika’s af en laat ze goed uitlekken. Snij ze in stukken.
-
2
Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Bak de ui en de knoflook glazig in olijfolie. Schep alles in een blender. Voeg de geroosterde paprika’s toe en mix het geheel glad.
-
3
Giet het paprikamengsel terug in de pan en laat het op een zacht vuur enkele minuten sudderen. Voeg de room al roerend toe. Roer er vervolgens de parmezaan onder en breng de saus op smaak met het gerookt paprikapoeder, peper en zout.
-
4
Giet de pasta af en vang een kopje van het kookvocht op. Hussel de pasta onder de saus en voeg eventueel het scheutje kookvocht toe om de saus smeuïger te maken.
-
5
Werk de pasta af met de gescheurde burrata. Bedruppel hem met een beetje olijfolie en werk hem af met de extra parmezaan, de peterselie en peper.