Recept

Forel uit de oven met groene curry en gebakken kurkuma-aardappeltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker simpel koken à la Ottolenghi, met ingrediënten uit de supermarkt.

Tips

  • Mix eventueel ook wat spinazieblaadjes mee onder het currymengsel. Zo krijgt je saus een frisgroene kleur.
  • Kaffirlimoenblaadjes geven een heerlijke smaak aan je gerecht. Je vindt ze soms in de diepvries in de supermarkt of in een Oosterse speciaalzaak. Vind je ze niet? Dan kun je ze ook gewoon weglaten of wat extra limoensap gebruiken.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel en halveer de krieltjes. Kook ze gaar in gezouten water.

  2. 2

    Vet een ovenschaal in met de olijfolie en leg er de forelfilets in met de velkant naar beneden. Kruid ze met peper en zout.

  3. 3

    Mix de groene currypasta samen met de kokosmelk, het sap van 1/2 limoen en eventueel ook de kaffirlimoenblaadjes mooi glad. Giet de groene curry over de forelfilets. Doe er de edamameboontjes bij en gaar de vis en de boontjes zo’n 12 minuten in de oven.

  4. 4

    Giet de krieltjes af en bak ze in de olijfolie met de kurkuma in een pan op een zacht vuur.

  5. 5

    Haal de forel uit de oven en verdeel er de verse spinazie over. Serveer de vis met de kurkuma-aardappeltjes en geef er nog de limoen bij.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Forel uit de oven met groene curry en gebakken kurkuma-aardappeltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!