Recept

Varkenshaasje met bloemkoolcurry uit de oven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een originele manier om een varkenshaasje te serveren!

Lekker met nog wat gewokte groene groenten erbij, zoals boontjes, peultjes of edamame.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel de ui en snij hem in reepjes. Pel en pers de knoflook. Halveer grote bloemkool­roosjes.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie in een ovenbestendige hoge pan of brede kookpot. Bak het varkenshaasje kort aan. Kruid met peper en zout. Haal het uit de pan en voeg de ui en de knoflook toe. Kruid met het kerriepoeder en laat zacht ­stoven. Voeg de currypasta, het citroengras, de bloemkoolroosjes, de kokosmelk, de ­soja­saus, peper en zout toe. Laat 2 minuten garen. Leg het varkens­haasje erbij en zet 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Breng de curry op smaak met het limoensap, peper en zout. Werk af met koriander.Serveer met rijst of naan.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenshaasje met bloemkoolcurry uit de oven

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!