Taco’s met pittig gelakte kippenbouten en ananassalsa
bereiding
-
1
Wrijf de kippenbouten in met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Leg ze op de hete barbecue of in een grillpan. Bak ze aan beide kanten goudbruin.
-
2
Meng de sojasaus, honing, mosterd en barbecuesaus met 2 eetlepels olijfolie. Wrijf de kippenbouten in met de marinade en leg ze op een minder hete plek op de barbecue of in de grillpan zodat ze langzaam kunnen verder garen. Je kunt ze ook verder laten garen in de oven op 160°C gedurende 35 à 40 minuten.
-
3
Maak intussen de salsa. Schil de ananas en snij ’m in heel kleine blokjes. Ontpit de jalapeño’s en snij ze ook in blokjes. Snij de lente-ui fijn. Pers de limoen. Hak de muntblaadjes fijn. Meng de blokjes ananas, de jalapeño, de lente-ui en de munt met 1 à 2 eetlepels limoensap, 1 eetlepel olijfolie en kruid bij met peper en zout.
-
4
Warm de wraps op op de barbecue, in de grillpan of in de oven. Trek of snij het vlees van de kippenbouten. Snij de minikropjes sla in partjes.
-
5
Schik de salsa, de zure room, de sla, de wraps en het vlees op een plank. Laat iedereen zelf z’n wrap vullen.