Mosselen in papillot met paprikamacedoine
bereiding
-
1
Snij de ui en knoflook fijn. Snij de paprika’s in kleine blokjes. Hak de dille grof. Verwijder de pitjes van de chilipeper en snipper fijn.
-
2
Fruit de ui met de knoflook in olijfolie glazig. Voeg de chili, paprikablokjes en saffraan toe en roerbak de groenten tot ze beetgaar zijn. Kruid met peper en zout.
-
3
Verdeel de schoongemaakte mosselen over vier grote vellen bakpapier. Schep er de paprika-macedoine op en verdeel er de kerstomaten over. Vouw de papillot aan 1 kant dicht en giet er voorzichtig een scheutje witte wijn in. Vouw nu ook de andere kant van de papillot dicht en leg ze indirect op de barbecue. Sluit het deksel en laat een tiental minuten garen.
-
4
Controleer of de mosselen open zijn en haal ze dan van de barbecue. Werk af met de dille en serveer met stokbrood.