Recept

Panzanellasalade met focaccia

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een goed vullende salade, heerlijk!

Focaccia is een Italiaans platbrood. Het deeg voor focaccia lijkt op dat voor pizza. De meest klassieke versie heeft een topping van rozemarijn en grof zeezout, maar je vindt ook focaccia met olijven, zongedroogde tomaten… Gebruik de variant die jij het lekkerst vindt.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven op 220°C en bak de focaccia’s af zoals vermeld op de verpakking.

  2. 2

    Spoel de komkommer en de tomaten en snij ze in hapklare stukken. Pel de rode ui en snij hem in halve maantjes. Maak de bladeren van de sla los en spoel ze schoon. Meng de groenten onder elkaar en doe er de takjes peterselie bij. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Meng de olijfolie met de rodewijnazijn en kruid de vinaigrette met peper en zout.

  4. 4

    Snij de focaccia in stukken en meng die onder de salade. Werk de salade af met de vinaigrette en de parmezaanschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Panzanellasalade met focaccia

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!