Recept

Rosbiefsalade met knoflookcroutons en mosterddressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een koude schotel is altijd een goed idee, zeker met een smaakvol stukje rosbief!

Rosbief is niet alleen lekker als gebraad, ook in dunne plakjes is het een echte smaakbom, zowel op de boterham als bij een salade. Rosbief combineert heerlijk met verschillende smaakmakers: niet alleen met groene groenten en een klassieke dressing, maar ook met een oosterse dressing op basis van sojasaus of in een Italiaanse versie met pesto. Ga sowieso voor ultravers: laat de slager de rosbief afsnijden en eet hem binnen de dag op.

bereiding
  1. 1

    Maak de boontjes en de asperges schoon. Spoel en halveer de krieltjes. Kook de krieltjes in ongeveer 12 minuten gaar in de groentebouillon. Voeg de laatste 5 minuten de boontjes en de asperges toe. Giet alles af en laat alles afkoelen.

  2. 2

    Snij het brood in blokjes. Pel en pers de knoflook. Meng 3 eetlepels olijfolie onder de knoflook en kruid de olie met peper en zout. Hussel er de broodblokjes onder en bak de blokjes in een hete koekenpan goudbruin en krokant.

  3. 3

    Maak de dressing. Pel en pers de knoflook. Meng alle ingrediënten voor de dressing goed onder elkaar.

  4. 4

    Maak op een mooie schaal een krans van de rosbief, de groenten, de eitjes, de croutons en de peterselie. Geef er de dressing bij, afgewerkt met de extra dragon.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rosbiefsalade met knoflookcroutons en mosterddressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!