• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Boschampignons met knoflookcroutons en blauwe kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit hapje met champignons en kaas in een glaasje is vegetarisch en superfeestelijk. Perfect voor een hapjesbuffet.

bereiding
  1. 1

    Borstel de champignons schoon en snij ze in kleine blokjes. Snipper de sjalot en 1 teentje knoflook fijn. Fruit eerst de sjalot en knoflook aan, voeg de champignons toe en roerbak. Voeg de peterselie en de cranberries toe. Blus met het glaasje cognac en laat even droogkoken.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 190°C. Snij het brood in ultrafijne plakjes en wrijf in met de knoflook. Besprenkel met olijfolie en leg op een rooster. Zet 3 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Verbrokkel de kaas. Verdeel de champignons over glaasjes, strooi er de kaas over. Serveer met een knoflookkrokantje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Borstel de champignons schoon en snij ze in kleine blokjes. Snipper de sjalot en 1 teentje knoflook fijn. Fruit eerst de sjalot en knoflook aan, voeg de champignons toe en roerbak. Voeg de peterselie en de cranberries toe. Blus met het glaasje cognac en laat even droogkoken.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 190°C. Snij het brood in ultrafijne plakjes en wrijf in met de knoflook. Besprenkel met olijfolie en leg op een rooster. Zet 3 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Verbrokkel de kaas. Verdeel de champignons over glaasjes, strooi er de kaas over. Serveer met een knoflookkrokantje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.