Recept

Tramezzini met pecorino, radicchio, pastrami en mosterddressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk, die Italiaanse driehoekige sandwiches!

Pastrami heeft een kruidige gerookte smaak en is een echte delicatesse. Rundvlees wordt eerst gepekeld, daarna op smaak gebracht met een droge kruidenrub en dan gerookt. Het is een oude methode om vlees langer te bewaren die nu weer helemaal hip is. Wil je zelf pastrami maken? Reken dan op een vijftal dagen om het rundvlees te pekelen. Pastrami wordt gemaakt van een pezig stuk rundvlees, maar na vijf dagen pekelen is het zo zacht als boter. Je vindt het ook bij de slager.

bereiding
  1. 1

    Snij met een scherp mes de korstjes van het brood. Snij de radicchioblaadjes in stukken.

  2. 2

    Meng de mayonaise met de graanmosterd.

  3. 3

    Beleg 4 boterhammen met de pecorino, de pastrami en de stukjes radicchio. Lepel er wat mosterddressing over.

  4. 4

    Sluit met de overige 4 boterhammen en snij ze telkens in 2 tot mooie tramezzini.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tramezzini met pecorino, radicchio, pastrami en mosterddressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!