Recept

Komkommer-kiwicarpaccio met viseitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een verrassend bijgerecht met groenten én fruit.

Met eetbare bloemetjes als afwerking is deze carpaccio dé showstopper van je feestbuffet. Geen fan van viseitjes? Je kunt ze prima vervangen door gerookte zalm of ze weglaten voor een vegan variant.

bereiding
  1. 1

    Rasp de schil van de limoen en pers er het sap uit. Meng 2 eetlepels limoensap met de geraspte schil en 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Spoel de komkommer. Snij hem met een mandoline of scherp mes in heel fijne plakjes. Schil de kiwi en snij ’m in even dunne plakjes. Pel de sjalot en snij ze in fijne ringen.

  3. 3

    Leg de plakjes komkommer en kiwi op een groot bord. Beleg ze met de sjalotringen en de basilicumblaadjes en sprenkel er de limoenmarinade over. Werk de carpaccio af met de zalmforeleitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Komkommer-kiwicarpaccio met viseitjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!