Recept

Pastasalade met citroen, artisjok en groene asperges

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een heerlijke mediterrane pastasalade voor bij de BBQ!

Normaal mag je pasta nooit spoelen na het koken, behalve als je een koude pastasalade wilt maken. Spoel ’m dan wel goed onder koud water, anders zal de pasta aan elkaar kleven.

bereiding
 1. 1

  Kook de pasta beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de pasta onder koud water, laat hem uitlekken en meng er al 1 eetlepel olijfolie onder.

 2. 2

  Verwijder de houtachtige uiteinden van de asperges en snij de asperges in hapklare stukken. Blancheer ze 5 à 6 minuten in gezouten water. Halveer de gemarineerde artisjokken.

 3. 3

  Maak de vinaigrette. Rasp de schil van de citroen en pers er het sap uit. Pel en pers de knoflook. Hak de helft van het basilicum fijn. Maak een vinaigrette van 4 eetlepels citroensap, de olijfolie, de knoflook, het gehakte basilicum en de zure room. Breng de vinaigrette op smaak met de parmezaan, geraspte citroen-schil, peper en zout. Roer de vinaigrette door de pasta.

 4. 4

  Meng de asperges en de artisjokken onder de pasta en doe alles in een schaal. Werk af met extra geraspte citroenschil, de pijnboompitten, de parmezaan en de rest van het basilicum. Geef er de citroen in partjes bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastasalade met citroen, artisjok en groene asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!