Pokébowl met gemarineerde komkommer en zalm
bereiding
-
1
Spoel de komkommers en snij ze in fijne plakjes. Meng er de rijstazijn, de sojasaus, de sesamolie, de chilivlokken en de honing onder. Laat ze even rusten.
-
2
Kook de rijst beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat hem afkoelen. Kook de edamame-boontjes beetgaar in lichtgezouten water, giet ze af en koel ze af onder koud stromend water. Laat uitlekken.
-
3
Verwijder de schil en de pit van de avocado. Snij het vruchtvlees in plakjes of blokjes en besprenkel ze met wat citroensap. Spoel de radijsjes en snij ze in plakjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen.
-
4
Snij de rauwe zalmfilet in blokjes, meng er de olijfolie onder en kruid ze met peper en zout. Stel de pokébowl samen met de rijst, de gemarineerde komkommer, de avocado, de edama-meboontjes, de radijzen, de zalm en de lente-uitjes. Besprenkel hem met nog een beetje citroensap en de komkommermarinade.