Recept

Gegrilde zoete aardappel met jalapeño-­koriandersausje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een van Sandra Bekkari's favoriete bijgerechten bij de BBQ!

Liever minder pikant? Laat de jalapeño’s achterwege en voeg een kneepje sriracha toe aan de yoghurt. Dan heb je een pittige toets, maar zonder het overdreven pepergevoel.

bereiding
  1. 1

    Boen de zoete aardappelen schoon en snij ze met een scherp mes in lange plakken van 5 mm dikte. Pel en pers de knoflook. Meng de knoflook met 3 eetlepels olijfolie, peper en zout.

  2. 2

    Wrijf de plakken zoete aardappel in met de knoflookolie en gril ze op een niet te hete grill gaar. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Draai de plakjes regelmatig om of stop ze in een makkelijk draaibaar afsluitbaar groenterooster.

  3. 3

    Maak de jalapeño’s schoon en snij ze in plakjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringen. Hak de koriander fijn. Rasp de schil van de limoen tot je 1 koffielepel hebt. Pers 1 eetlepel sap uit de limoen. Meng de jalapeño’s, de lente­-uien, de koriander, de limoenschil, het limoensap, 2 eetlepels olijfolie en een snuifje zout.

  4. 4

    Meng de yoghurt met 1 à 2 eetlepels water, peper en zout. Besprenkel de zoete aardappel rijkelijk met de yoghurt en de jalapeñosaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!