Recept

Slawraps met tonijn,ongepelde rijst en avocado-yoghurtsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gezonde wrap, mét extra veel eiwitten, à la Sandra Bekkari.

Extra gezond: bij ongepelde rijst is het buitenste vliesje niet verwijderd. De korrels bevatten dus meer voedingsstoffen dan de gewone bewerkte witte rijst. Zilvervliesrijst is dus de gezondste keuze als je rijst op het menu zet.

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de saus. Halveer de avocado, lepel het vruchtvlees eruit en mix het met de rest van de ingrediënten en een scheutje water in een blender glad. Kruid de saus met peper en zout. Zet ze koel weg.

  2. 2

    Maak de blaadjes van de little gem los en spoel ze schoon onder koud stromend water. Dep ze goed droog. Pel en snipper de rode ui. Spoel de radijzen en snij ze in plakjes. Schep de rode ui, de plakjes radijs en de gesnipperde munt onder de tonijn. Breng het mengsel op smaak met het citroensap, de chilivlokken, peper en zout.

  3. 3

    Leg telkens 2 hoopjes van 2 little gem-blaadjes op elk bord. Schep er wat van de rijst op. Verdeel er dan de tonijn over en druppel er wat saus over. Werk de wraps af met de tuinkers en serveer ze meteen. Geef er de rest van de saus bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Slawraps met tonijn,ongepelde rijst en avocado-yoghurtsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!