Groene waterzooi met kip en peulvruchten
bereiding
-
1
Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de kip toe. Laat de kip op een zacht vuur ± 15 minuten garen. Haal de kip eruit, laat ze even afkoelen en trek het vlees in stukken. Bewaar de bouillon.
-
2
Maak de prei en de selder schoon en snij ze in ringen. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Bak de ui glazig in olijfolie. Voeg de knoflook toe en roerbak 1 minuut. Voeg de prei en de selder toe en bak nog 2 minuten verder.
-
3
Halveer de prinsessenboontjes en snij de snijbonen in schuine stukken. Voeg ze samen met de laurierblaadjes toe aan de pan met de prei en de selder en bak nog 2 minuten verder. Giet de bouillon bij de groenten en voeg de mosterd, peper en zout toe. Laat de waterzooi ± 10 minuten zacht koken. Voeg dan de erwtjes en grote witte bonen toe en laat nog 5 minuten sudderen.
-
4
Roer de sojaroom door de waterzooi en voeg de kip weer toe. Laat het geheel nog 2 à 3 minuten warm worden, maar niet koken. Werk af met de kervel en serveer.