Recept

Waterzooi van gebraden kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk gerecht om dat restje braadkip in te verwerken.

Tip: check welke lentekruiden jij in je tuin, op je terras of in je koelkast hebt. Een takje kervel, postelein, tuin- of waterkers smaken ook heerlijk als afwerking van deze feestelijke soep.

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de bouillon. Doe het karkas van de kip (haal er eerst het vlees af voor de soep) in een grote kookpot. Voeg de gepelde ui en knoflook, de selder in grove stukken, tijm, laurier en het kippenbouillonblokje toe. Voeg water toe tot het karkas net onder water staat. Breng aan de kook en laat 25 minuten zacht koken.

  2. 2

    Bereid intussen alles voor voor de soep. Spoel de preiwitten en snij het witte en lichtgroene deel in fijne ringen. Schil de wortelen en snij ze in fijne blokjes. Snij het restje gebraden kip in reepjes.

  3. 3

    Verhit een scheutje olijfolie en stoof de prei en wortel zacht. Kruid met peper en zout. Zeef de bouillon en voeg toe aan de groenten. Voeg de kipreepjes, de erwtjes en de room toe en laat nog 2 minuten koken.

  4. 4

    Breng de waterzooi op smaak met enkele druppels citroensap, peper en zout. Garneer met een takje bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Waterzooi van gebraden kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!