Geroosterd konijn met pruimensaus en gebakken worteltjes
bereiding
-
1
Maak de marinade. Pel en pers de knoflook. Schil de sjalotten en snij ze grof. Stamp het venkelzaad met de zwarte peperbollen fijn in een vijzel. Meng de sjalot samen met de knoflook, de tijm, de oregano en de gemalen specerijen onder de zonnebloemolie en kruid de marinade met het zout. Bestrijk het konijnvlees met de marinade, dek het af en laat het minstens 4 uur marineren.
-
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Korst de konijnenbouten in olijfolie rondom goudbruin in een koekenpan. Leg ze in een ovenschaal en druppel er de marinade over. Gaar het vlees 30 minuten in de oven.
-
3
Maak de pruimensaus. Pel en snipper de ui. Bak de ui glazig in de pan van het vlees. Blus die met de bouillon en de rode wijn en laat het vocht voor de helft inkoken. Voeg de pruimen en de balsamicoazijn toe en en kruid de saus met peper en zout. Roer door en laat de saus op een zacht vuur 20 minuten sudderen. Mix ze nadien glad en hou ze warm.
-
4
Schil ondertussen de wortelen. Rasp de schil van de hele sinaasappel en pers het sap uit 1 helft. Roer het venkelpoeder, de honing, het sinaasappelsap en de geraspte schil onder elkaar. Voeg 2 eetlepels olie toe en kruid het mengsel met peper en zout. Hussel het onder de wortelen. Laat de wortelen 10 minuten rusten. Bak ze dan in een grote koekenpan rondom goudbruin en beetgaar.
-
5
Serveer het konijn met de gebakken wortelen en de pruimensaus. Werk het gerecht af met de verse oregano en de geroosterde amandelschilfers.