Recept

Spaanse mosselen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Variëren maar!

  • Kruid de tomaten met een koffielepeltje gerookt paprikapoeder voor een heerlijke rokerige smaak.
  • Je kan ook in plakjes gesneden chorizo toevoegen voor een verrassende surf-en-turf-twist.

bereiding
  1. 1

    Snipper de uien en knoflook fijn. Snij de tomaten, zonder de zaadjes, in blokjes. Hak de peterselie fijn.

  2. 2

    Fruit de ui, knoflook en peterselie in de olijfolie. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe, kruid met peper en zout en laat een kwartiertje zachtjes stoven onder een deksel. Blus met de witte wijn en mix tot een gladde saus.

  3. 3

    Voeg de gespoelde en schoongemaakte mosselen toe en gaar tot alle mosselen open zijn. Roer regelmatig om. Serveer met stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spaanse mosselen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!