Bakplaatpaella met zeevruchten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bakplaatpaella met zeevruchten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Paella maken in de oven? Het ket kan! Deze Spaanse klassieker brengt je meteen in vakantiesfeer.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn. Doe de saffraan in een kommetje, voeg 2 eetlepels kippenbouillon toe en laat even weken.

  2. 2

    Verhit een stoofpot met de olijfolie en bak er de ui, de knoflook en de chili in. Voeg de rijst toe en roerbak tot alle korrels glanzen. Blus met de witte wijn en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Roer de saffraan door de rijst en giet er de rest van de kippenbouillon bij. Giet alles in een grote ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en gaar 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Spoel de schelpjes en mosselen grondig. Snij de inktvis in ringen. Voeg de inktvis, de schelpjes, de mosselen en de garnalen toe aan de ovenschaal en laat nog 10 à 15 minuten garen zonder folie. Werk af met de bladpeterselie en serveer met partjes citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn. Doe de saffraan in een kommetje, voeg 2 eetlepels kippenbouillon toe en laat even weken.

  2. 2

    Verhit een stoofpot met de olijfolie en bak er de ui, de knoflook en de chili in. Voeg de rijst toe en roerbak tot alle korrels glanzen. Blus met de witte wijn en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Roer de saffraan door de rijst en giet er de rest van de kippenbouillon bij. Giet alles in een grote ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en gaar 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Spoel de schelpjes en mosselen grondig. Snij de inktvis in ringen. Voeg de inktvis, de schelpjes, de mosselen en de garnalen toe aan de ovenschaal en laat nog 10 à 15 minuten garen zonder folie. Werk af met de bladpeterselie en serveer met partjes citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.