Mosseltjes in het groen met boerenkool en selder
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Mosseltjes in het groen met boerenkool en selder

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker en slank recept met mosselen van Sandra Bekkari.

bereiding
  1. 1

    Spoel de mosselen grondig. Pel en plet de knoflook. Pel en snipper de ui. Verwijder de harde nerven van de boerenkool en hak de bladeren fijn. Verwijder de harde draden uit de selder en snij in fijne plakjes.

  2. 2

    Verhit een scheut olijfolie in een mosselpot en voeg de knoflook, ui, boerenkool en selder toe. Roerbak 2 minuten. Verhoog het vuur en voeg de mosselen en de witte wijn toe. Kruid met peper. Dek af en gaar tot alle mosselen zijn geopend. Schud af en toe even goed op.

  3. 3

    Hak de bladpeterselie, munt en kervel grof. Voeg de bladpeterselie, munt en kervel toe aan de mosselen. Serveer meteen met een stukje speltbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de mosselen grondig. Pel en plet de knoflook. Pel en snipper de ui. Verwijder de harde nerven van de boerenkool en hak de bladeren fijn. Verwijder de harde draden uit de selder en snij in fijne plakjes.

  2. 2

    Verhit een scheut olijfolie in een mosselpot en voeg de knoflook, ui, boerenkool en selder toe. Roerbak 2 minuten. Verhoog het vuur en voeg de mosselen en de witte wijn toe. Kruid met peper. Dek af en gaar tot alle mosselen zijn geopend. Schud af en toe even goed op.

  3. 3

    Hak de bladpeterselie, munt en kervel grof. Voeg de bladpeterselie, munt en kervel toe aan de mosselen. Serveer meteen met een stukje speltbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.