Aziatische mosselen in kokosmelk
bereiding
-
1
Pel de sjalotjes en halveer ze. Pel de knoflook. Schil de gember. Halveer de pepertjes en verwijder de zaadjes. Snipper fijn. Doe alles samen met de helft van de koriander, 4 eetlepels olie, wat peper en zout in een blender en maal tot een glad mengsel.
-
2
Halveer het citroengras in de lengte en kneus de stengels met de zijkant van het mes. Snij de tomaten in blokjes.
-
3
Verhit een scheutje olie in een diepe pan en voeg de pittige pasta en het citroengras toe. Roerbak 2 minuten. Blus met de kokosmelk, voeg 2/3de van de tomatenblokjes toe en laat alles even stoven.
-
4
Voeg de schoongemaakte mosselen toe, zet het deksel op de pan en schud regelmatig op, tot de mosselen geopend zijn.
-
5
Schep de mosselen met de saus in borden en werk af met de resterende tomatenblokjes en koriander. Serveer met partjes limoen.