Recept

Aziatische mosselen in kokosmelk

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze keer eens niet met frietjes: dit mosselgerechtje is lekker met gebakken rijst of noedels.

bereiding
  1. 1

    Pel de sjalotjes en halveer ze. Pel de knoflook. Schil de gember. Halveer de pepertjes en verwijder de zaadjes. Snipper fijn. Doe alles samen met de helft van de koriander, 4 eetlepels olie, wat peper en zout in een blender en maal tot een glad mengsel.

  2. 2

    Halveer het citroengras in de lengte en kneus de stengels met de zijkant van het mes. Snij de tomaten in blokjes.

  3. 3

    Verhit een scheutje olie in een diepe pan en voeg de pittige pasta en het citroengras toe. Roerbak 2 minuten. Blus met de kokosmelk, voeg 2/3de van de tomatenblokjes toe en laat alles even stoven.

  4. 4

    Voeg de schoongemaakte mosselen toe, zet het deksel op de pan en schud regelmatig op, tot de mosselen geopend zijn.

  5. 5

    Schep de mosselen met de saus in borden en werk af met de resterende tomatenblokjes en koriander. Serveer met partjes limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aziatische mosselen in kokosmelk

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!