Recept

Romige champignoncurry met groene kool en steakreepjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een stevig stoofpotje met Aziatische smaakmakers.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en bak ze glazig in arachideolie. Snij het vlees in reepjes en roerbak ze op hoog vuur in 2 minuten goudbruin. Schep het vlees uit de pan.

  2. 2

    Doe opnieuw wat olie in de pan. Bak de champignons goudbruin en kruid ze met de garam masala, de kurkuma, het kaneelpoeder en het chilipoeder.

  3. 3

    Giet de kokosmelk en de bouillon in de pan, voeg de tomatenblokjes toe en breng alles aan de kook. Zet het vuur zacht en laat 30 minuten sudderen. Snij de groenekool fijn en voeg ze de laatste 10 minuten toe aan de pan.

  4. 4

    Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af.

  5. 5

    Meng de steakreepjes weer onder de curry en breng die op smaak met limoensap, peper en zout. Snij de tweede limoen in partjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Werk de curry af met de limoen en de lente-ui en serveer hem met de rijst. Lekker met een lepeltje yoghurt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Romige champignoncurry met groene kool en steakreepjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!