Recept

Salade van gepofte kikkererwten, ratatouillegroenten, halloumi en pitacroutons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Makkelijk gerecht van Libelle Lekker Chef Natalie voor fans van mealpreppen.

Tip: geen fan van halloumi? Deze salade is ook lekker met krokant gebakken merguez­worstjes of krokant gebakken falafel.

bereiding
  1. 1

    Spoel de kikkererwten en laat ze goed uitlekken. Doe ze met het paprikapoeder, de gedroogde tijm, een beetje olijfolie, peper en zout in het mandje van de airfryer en pof ze 10 minuten op 180°C. Maak het bakmandje schoon, leg er de kerstomaten in en pof ze 5 minuten op 180°C. Haal ze voorzichtig uit het mandje.

  2. 2

    Snij de halloumi in blokjes en doe ze in het bakmandje van de airfryer. Bak ze in 5 minuten rondom krokant op 180°C. Maak de mand schoon, snij de pitabroodjes in driehoekjes en bak ze in 5 minuten krokant op 200°C.

  3. 3

    Meng de waterkers met de gepofte kikkererwten, het restje ratatouillegroenten en de gepofte kerstomaatjes en werk de salade af met de krokante halloumi. Geef er de pitapuntjes bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van gepofte kikkererwten, ratatouillegroenten, halloumi en pitacroutons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!