Recept

Feestelijke ovenschotel met kalkoen, truffel, prei en bladerdeegsterretjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een simpel recept met hoge wauw-factor. Deze makkelijke ovenschotel met kalkoen en truffel is een gegarandeerd succes tijdens de feestdagen.

bereiding
  1. 1

    Verhit 1 el boter in een ruime koekenpan. Bak de kalkoenblokjes kort op hoog vuur goudbruin, ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal uit de pan.

  2. 2

    Verhit opnieuw 1 el boter en voeg de sjalot, knoflook en groenten toe. Bak voor ongeveer 5 minuten of tot de groenten zacht zijn.

  3. 3

    Strooi de bloem over de groenten, verkruimel er een bouillonblokje over en roer goed door. Gaar kort mee.

  4. 4

    Blus af met de room. Laat enkele minuten zachtjes inkoken. Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik is. Proef en kruid eventueel verder af met peper en zout.

  5. 5

    Voeg de kalkoen terug toe aan de pan samen met de verse tijm. Roer er dan de truffelolie doorheen, naar smaak. Schep de vulling in een ovenschaal.

  6. 6

    Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte)

  7. 7

    Rol het bladerdeeg uit en steek sterretjes uit met een koekjesvormpje. Leg de bladerdeegsterretjes overlappend op de vulling. Zorg dat het hele oppervlak bedekt is.

  8. 8

    Bestrijk de sterretjes met het losgeklopte ei (voeg een druppeltje water toe om het loskloppen te vergemakkelijken) voor een mooie glans.

  9. 9

    Zet de ovenschotel in de oven en bak 25 minuten, of tot de sterretjes goudbruin en knapperig zijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Feestelijke ovenschotel met kalkoen, truffel, prei en bladerdeegsterretjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!