Recept

Tomatenrisotto met mozzarella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke risotto met tomaten en gesmolten mozzarella.

bereiding
  1. 1

    Snij de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Bewaar de zaadlijsten apart. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  2. 2

    Voeg de zaadlijsten toe aan de groentebouillon en laat zachtjes pruttelen op een laag vuur.

  3. 3

    Doe olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak 3-4 minuten tot glazig.

  4. 4

    Voeg de risotto toe en roerbak 1 minuut.

  5. 5

    Voeg 2 pollepels van de tomatenbouillon toe en laat de rijst de bouillon opnemen. Roer regelmatig om. Herhaal tot de bouillon op is en de rijst gaar. Als de rijst nog niet gaar genoeg is, kan je een beetje extra water toevoegen.

  6. 6

    Voeg de tomatenblokjes, mascarpone en parmezaan toe. Roer om tot de kaas gesmolten is. Zet het vuur af.

  7. 7

    Verscheur de mozzarella over de risotto en laat afgedekt 5 minuutjes rusten.

  8. 8

    Werk af met verse basilicum en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!