Recept

Pizza met artisjok en buffelmozzarella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Echt Italiaans

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwijder de steel en de harde bladeren van de artisjokken. Wrijf ze in met citroen en laat ze een halfuur weken in water met citroensap.

    Rasp de schil van een onbehandelde sinaasappel en pers het sap uit.

    Snij de mozzarella in dunne plakjes.

    Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. 2

    Kook de artisjokken beetgaar in water met citroensap en 2 eetlepels olijfolie.

    Snij ze in dunne plakjes.

  3. 3

    Meng 3 eetlepels sinaasappelsap met 5 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil, de blaadjes van 3 takjes verse tijm, peper en zout.

  4. 4

    Beleg 2 grote of 4 kleinere pizzabodems afwisselend met de plakjes mozzarella en artisjok.
    Lepel er wat dressing over en strooi er nog wat geraspte parmezaan over, wat verse tijm en geraspte sinaasschil. Bak in de oven gedurende 18 à 20 minuten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pizza met artisjok en buffelmozzarella
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwijder de steel en de harde bladeren van de artisjokken. Wrijf ze in met citroen en laat ze een halfuur weken in water met citroensap.

    Rasp de schil van een onbehandelde sinaasappel en pers het sap uit.

    Snij de mozzarella in dunne plakjes.

    Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. 2

    Kook de artisjokken beetgaar in water met citroensap en 2 eetlepels olijfolie.

    Snij ze in dunne plakjes.

  3. 3

    Meng 3 eetlepels sinaasappelsap met 5 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil, de blaadjes van 3 takjes verse tijm, peper en zout.

  4. 4

    Beleg 2 grote of 4 kleinere pizzabodems afwisselend met de plakjes mozzarella en artisjok.
    Lepel er wat dressing over en strooi er nog wat geraspte parmezaan over, wat verse tijm en geraspte sinaasschil. Bak in de oven gedurende 18 à 20 minuten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!