Spiesjes van tijgergarnalen met pittige gember-¬limoenmarinade
bereiding
-
1
Rasp de schil van de limoen. Pers er het sap uit. Pel en pers de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snipper hem fijn. Schil de gember en rasp hem tot je 2 koffielepels hebt.
-
2
Meng de limoenschil met 1 eetlepel limoensap, de honing, de knoflook, de gember, de chilipeper, 3 eetlepels olijfolie en een goede snuif zout.
-
3
Meng de tijgergarnalen met de marinade en laat ze minstens 10 minuten (tot 1 nacht) marineren. Steek ze op spiesjes.
-
4
Maak een salade van de rucola, de bladsla en de muntblaadjes. Breng ze op smaak met limoensap, olijfolie, peper en zout.
-
5
Gril de tijgergarnalen kort gaar of bak ze in de pan. Serveer ze op de salade en geef er de rest van de marinade bij als sausje.