Recept

Spiesjes van kerstomaatjes, courgette en spek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

TIP: bewaar kerstomaatjes nooit in de koelkast. Onder de 8°C verliezen ze aan smaak en aroma. Bovendien drogen ze uit, waardoor hun velletje sneller beschadigt en ze sneller bederven. Leg ze liever op een koele droge plaats, 12°C is ideaal. Op die manier kun je ze tot wel een week bewaren.

bereiding
  1. 1

    Pel en halveer de knoflook. Doe de olijfolie in een kom en leg er de rozemarijnblaadjes en de knoflook in. Kruid de olie met peper en zout en roer goed.

  2. 2

    Spoel de courgettes en snij ze met een dunschiller in de lengte in dunne plakjes. Halveer de plakjes gerookt spek. Pel de rode ui en snij hem in kleine partjes. Spoel de tomaatjes. Neem 2/3 van de rozemarijnolie apart en doe daar alle groenten en het spek in. Hussel alles goed onder elkaar. Dek af en laat alles minstens 1 uur in de koelkast marineren.

  3. 3

    Prik afwisselend groenten en spek aan spiesjes. Bak de spiesjes in een hete koekenpan of grillpan gaar. Bestrijk ze tijdens het bakken regelmatig met de bewaarde marinade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spiesjes van kerstomaatjes, courgette en spek

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!