Recept

Gegrilde Romeinse sla met saté van tijgergarnalen en krieltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je kunt de Romeinse sla vervangen door paksoi. Snij deze ook in twee helften, bestrijk ze met olijfolie en gril ze in een hete pan. 

bereiding
  1. 1

    Spoel de krieltjes en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet af, laat afkoelen en halveer ze.

  2. 2

    Prik afwisselend een half krieltje en een tijgergarnaal op een satéstokje. Wrijf in met olijfolie en kruid met gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout.

  3. 3

    Maak de karnemelkdressing. Spoel het basilicum en de dragon en hak ze fijn. Pers de citroen. Meng het basilicum en de dragon met de karnemelk, 2 eetlepels olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Spoel en halveer de slakropjes. Wrijf de helften in met olijfolie en gril ze kort op een hete grill. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Gril de aardappelspiesjes aan beide kanten. Serveer ze met de gegrilde slakropjes en werk af met de dressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde Romeinse sla met saté van tijgergarnalen en krieltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!