Koude gehaktballetjes met ratatouille en burrata
bereiding
-
1
Kruid het gehakt met peper, zout en 1 koffielepel Provençaalse kruiden. Rol er balletjes van en bak ze in een pan met olijfolie. Doe ze op een bord en laat ze afkoelen.
-
2
Pel de knoflook en de rode ui en snipper ze fijn. Spoel de paprika’s, de aubergine en de courgette en snij ze in stukjes.
-
3
Stoof de knoflook, de ui en de groenten aan in de pan met olijfolie. Voeg dan het blik kerstomaten toe. Breng de groenten op smaak met peper, zout, 1 koffielepel Provençaalse kruiden, het bouillonblokje en de worcestershiresaus en laat alles zachtjes stoven tot een mooie saus. Laat ze afkoelen.
-
4
Lepel de saus op een bord, schik er de gehaktballetjes op, laat de burrata uitlekken en verdeel die erover. Kruid het gerecht nog met peper en zout en werk het af met wat olijfolie en het verse basilicum.